50 ÅR`S JUBILEUMET

 

Lørdag 15. Juli, ble 50 år som Namdal fuglehundklubb feiret. 62 personer møtte til en trivelig og innholdsrik kveld, som ble markert i fjøset på Fru Opdal. Feiring, mimring og tilbakeblikk startet med en velkomstdrink fra kl. 18.00. Feststemte gjester strømmet til, å praten var raskt i gang rund om i lokalet.
En time senere, ble gjestene henvist til bords og maten servert. Varmrøkt rype og skogsfugl, etterfulg av elg som hovedrett gjorde godt for både øyne og mage. Underveis i middagen, var det avsatt tid for taler og utmerkelser. Kveldens toastmaster, Kjell Morten Nynes sørget for at dette gikk etter skjema og at alle som ønsket, fikk ordet.
Først ute var Andreas Trefjord, som på vegne av NKK overakk en gravert glassplate som oppmerksomhet og markering av 50 år. Sammen med Hans Andreas Øygarden tok de sammen ordet videre, på vegne av ITFK. Historien om dagen, da Nord-Trøndelag FHK ble til Namdal og Inn-Trøndelag FHK, ble introen på en fin hilsen fra naboklubben. Nok en gave ligger på lur, å leder Mona H. Aakervik stråler opp i det hund mottar en ny bålpanne på vegne av NFHK. Men ikke nok med det, de gir også ut 2 stk «all inclusive» billetter til Verdalsprøven, som er ITFK sin jubileumsprøv. Vinnerne trekkes blant gjestene under middagen og to heldige fikk prøvestart, overnatting, jegermiddag og det som hører med.
Videre var det Namdal Fuglehundklubb v/leder sin tur å ta ordet. Det var tid for heder, ære og utmerkelser. Den første som trekkes fram på gulvet var Bjørn Dahl, han valgte å levere inn dommerpapirene sine i år. Med en kniv som gave, takkes han for sin innsats som dommer. Heder og ære stoppet ikke der, å det var en overrasket Inger Lise B. Kjølstad, som ble den neste opp på gulvet. For sin tilgjengelighet, dyktighet, stå-på-vilje og drivkraft, tildeltes hun et vel fortjent gullmerke. Noen av «gammelkaran» har som ordet beskriver, vært med i en årrekke. En av de, er Kjell Morten Nynes. Han er en mann som har utmerket seg over tid, som har stått på og trødd til igjennom tiden. Mona smiler bredt, i det hun utmerker han til æresmedlem for NFHK. Det var en rørt forsamling, som fikk være vitne til denne utmerkelsen. Uvitende over neste vending, setter vår kjære leder pinsen på den nyutnevnte æresmedlemmen, og vender tilbake til sin plass for å inta desserten.
Etter at den gode stemningen, morsomme historier og høylytt latter har fått pågått ei stund, er det nå Roar Heggdal og Stian Furre som tar ordet. Introduksjonen starter med begrepet jernkvinne, å det var ikke uten grunn. Mange gode ord, historien om drivkraft og engasjement- var kort oppsummert bakgrunnen for at det denne gang var Mona H. Aakervik selv, som ble bedt om å innta gulvet. Kveldens siste utmerkelse skulle tildeles, å nå var det klubbens egen leder som ble utnevnt som æresmedlem. Noen pins fikk hun imidlertid ikke tildelt, da ingen hadde turt å ta en- i redsel for å bli avslørt!
Kveldens siste tale var det klubbens allerede utnevnte æresmedlem, Lyder Malm som fikk æren om å avholde. Namdal FHK sin opprinnelse, historie og betyningsfulle personer var kort oppsummert innholdet av en fin og vel gjennomført tale. Vi skal ta vare på de historiske byggestenen gjennom 50 år. Helt på tampen, var det Inger Lise B. Kjølstad som hadde tatt på seg jobben om å takke for maten, før dans, levende musikk og hundeprat overtok ordet.
På vegnet av styret og medlemmer i Namdal Fuglehundklubb, vil vi få takke for oppmøte.

 

 

NFHK Jubileums hefte pdf fil

Æresmedlemmene, Mona H Aakervik, Lyder Malm og Kjell Nynes.

Mona hedrer Bjørn Dahl og overrekker han en gravert kniv for sitt lange dommer-aktivitet i klubben.

Inger Lise og Mona, like etter overrekkelse av gullmerke.

Kjell Nynes får overrekt sitt æresmedlemskap.

Inger Lise holder sin tale.

Tale fra ITFK, ved Andreas Trefjord og Hans Andreas Øygarden. De overrakte en gave fra ITFK (Bålpanne) og en oppmerksomhet fra NKK (Gravert glassplate)

Tale fra en av  “gammelkarran” Æresmedlem Lyder malm. Han snakket om klubbens start og de første jaktprøvene.

Roar Heggdal hedrer Mona H Aakervik, her får Mona sitt bevis på æresmedlemskap i NFHK av Roar og Stian Furre på vegne av NFHK, Styret gratulerer.

Æresmedlemmene og gullmerkemedlem.
Mona H Aakervik, Lyder Malm, Inger Lise B Kjølstad og Kjell Nynes.

Praten rundt bordene gikk jevnt utover kvelden.

Det var varmt, så mange tilbrakte også mye tid ute.